Design for Innovation

THE JACK

ADAPTIVE REUSE

“The Jack,” is tucked away in the heart of the Brewery District and offers its new tenants a unique structure filled with heavy timber ceilings, aged and distressed brick walls, industrial windows, raw concrete floors, a dramatic elevator shaftway, private parking and a roof terrace. The firm’s decision to salvage an aging building highlights their commitment to practicing local sustainability and an investment in rehabilitating this mixed-use development in downtown Columbus. The Jack’s apartments signify a live-work environment, with the building being occupied 24-7, both by the tenants and work employees allowing the building to really live within the Brewery District.

Read our recent Reclaiming Columbus post on The Jack here.

QUICK FACTS

Year Completed: 2011
Location: Columbus, Ohio
Client: 1000 South Front, LLC
Square Footage: 13,000 SF
Consultants: SMBH, Prater Engineering, Sands Decker
General Contractor: Blanchard Construction